Monday, May 03, 2010

ITcommercie - Microsoft Dynamics CRM Online definitief na de zomer beschikbaar

ITcommercie - Microsoft Dynamics CRM Online definitief na de zomer beschikbaar: "Microsoft Dynamics CRM Online definitief na de zomer beschikbaar"

maandag 3 mei 2010 11:39
Vorige week werd op het Microsoft Convergence evenement in Amerika definitief bekend gemaakt dat de out-of-the-box online versie (saas) van Microsoft Dynamics CRM in de tweede helft van dit jaar in het Nederlands beschikbaar komt. Tevens werden er een aantal portal uitbreidingen in de vorm van accelerators gelanceerd. Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt.


Het team van Microsoft dat zich met de ontwikkeling van CRM-oplossingen bezighoudt was al veel eerder klaar voor het lanceren van de online versie. Door de veranderende cloudstrategie die Microsoft een tijd terug heeft gekozen werd verdere uitrol vertraagd. Windows Azure en standaardisatie van processen via de cloud kregen prioriteit. Dynamics CRM Online was al wel voor enkele klanten in de Verenigde Staten beschikbaar en vanaf de tweede helft van dit jaar dan ook eindelijk in Nederland. Hiermee bevestigt Microsoft definitief de uitspraak van Brad Wilson, verantwoordelijk voor CRM bij Microsoft, tegenover ITcommercie eind vorig jaar. Microsoft gaat met deze oplossing direct de concurrentie aan met Salesforce.com en SugarCRM.



Inmiddels heeft Microsoft naar eigen zeggen 22.000 klanten en 1.1 miljoen gebruikers. Deze klanten hebben ook een aantal nieuwe uitbreidingen gekregen waaronder een verbeterde integratie met de ERP-oplossing Dynamics GP. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe portal accelerators beschikbaar waaronder event management, eService en partner relationship management (PRM). Hiermee kunnen volgens Microsoft 0klanten hun wensen en integratie met processen via het internet beter invullen.


Auteur: Redactie ITcommercie
Bron: ITcommercie

No comments: