Tuesday, July 05, 2011

Stedelijk Museum Amsterdam kiest Wortell voor inrichten van Het Nieuwe Werken

ICT-dienstverlener ontwikkelt intranet, zaaksysteem en bezoekersportal

Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft ICT-dienstverlener Wortell geselecteerd als leverancier van een nieuw digitaal communicatieplatform voor interne en externe communicatie. Het museum gaat met dit platform zijn informatievoorziening digitaliseren voor bezoekers en medewerkers. De organisatie doet dit door het integreren van papieren en digitale informatiestromen, het optimaliseren van de zoekmogelijkheden en het creëren van mogelijkheden voor plaats- en tijdonafhankelijk werken.

De circa honderdvijftig medewerkers van het Stedelijk Museum Amsterdam hebben dagelijks te maken met een grote hoeveelheid digitale en papieren informatie, zoals bezoekersregistratie, foldermateriaal, leveranciersoverzichten etc. Door deze mix is het niet altijd duidelijk of de informatie volledig is. Ook zijn bepaalde gegevens soms moeilijk terug te vinden doordat er papieren en digitale archieven naast elkaar bestaan. Om in deze situatie meer efficiëntie aan te brengen, schakelt het museum Microsoft-specialist Wortell in.

Wortell ontwikkelt voor het Stedelijk Museum Amsterdam een intranetportal voor medewerkers, een externe bezoekersportal en een systeem met documentmanagementmogelijkheden voor het beheren van de ruim negentigduizend kunstvoorwerpen. Wortell zet hiervoor Microsoft SharePoint in en het van oorsprong Noorse documentbeheersysteem 360°. Dit systeem maakt het mogelijk om de complete informatiehuishouding van een organisatie te digitaliseren, zodat medewerkers via desktop, laptop, telefoon en tablet-pc bij hun bestanden kunnen. Wortell heeft dit op Microsoft SharePoint gebaseerde systeem aangepast aan de Nederlandse context en conform de Nederlandse wet- en regelgeving, zoals de Archiefwet.

De portals van het Stedelijk Museum Amsterdam krijgen geavanceerde zoekfunctionaliteit waardoor medewerkers informatie snel kunnen zoeken en vinden. Het nieuwe systeem stelt medewerkers in staat om te profiteren van de voordelen van Het Nieuwe Werken (HNW). Daarbij kunnen ze tijd- en plaatsonafhankelijk werken en is informatie gecentraliseerd beschikbaar. Dat vereenvoudigt het versiebeheer en het ontsluiten van informatie. Het Stedelijk Museum Amsterdam kan zo de totale efficiëntie vergroten.

“De overgang naar volledig digitaal werken is weer een flinke stap voorwaarts voor het Stedelijk Museum”, zegt Patrick van Mil, zakelijk directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. “Het is prettig en schept vertrouwen om met een partij als Wortell te werken, die kennis van, en ervaring heeft met Microsoft-oplossingen. Met de nieuwe werkomgeving verhogen we de efficiency, stimuleren wij de interne samenwerking en kunnen we de dienstverlening aan onze bezoekers verder verbeteren.”

“Het project bij het Stedelijk Museum Amsterdam spreekt ons erg aan doordat er zoveel verschillende communicatiestromen zijn, die in het nieuwe communicatieplatform worden verenigd. Wij zijn zeer enthousiast over de keus van het museum voor onze oplossingen en diensten, en kijken ernaar uit om van de projecten een succes te maken”, zegt Luc Joziasse, commercieel directeur bij Wortell.

No comments: