Wednesday, March 17, 2010

Persberichten.com - Actuele persberichten over ICT, Telecom en Internet business

Persberichten.com - Actuele persberichten over ICT, Telecom en Internet business: "e-Spirit breidt FirstSpirit 4.2 uit met nieuwe Release-versie"

Nieuwe functies voor redacteuren en ontwikkelaars

Dortmund, 17 maart 2010 – e-Spirit brengt met „FirstSpirit Versie 4.2 Release 2“ (4.2R2) een nieuwe versie van haar Content Management Systeem uit. Daarmee worden aan editors, interface-ontwikkelaars, en beheerders binnen de reeds vrijgegeven Minor-versielijn 4.2 talrijke nieuwe functies en verbeteringen ter beschikking gesteld. Tot de hoogtepunten behoren de uitbreiding in de Nederlandse taal voor de FirstSpirit-toepassingen, evenals de ondersteuning van Internet Explorer in de geïntegreerde preview van JavaClient. Een update van 4.2 naar 4.2R2 veroorzaakt t.a.v. het project geen migratiekosten.

Nieuwe eigenschappen van FirstSpirit 4.2R2 op een rij:

•Taaluitbreiding Nederlands
De FirstSpirit-toepassingen JavaClient, WebClient, server- en projectconfiguratie, evenals server-monitoring zijn nu ook beschikbaar in het Nederlands (naast de talen Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Russisch). De taalinstelling voor de contextmenu’s, opschriften en dialogen kan via de startpagina worden geselecteerd.
•Microsoft Internet Explorer voor de geïntegreerde preview
Naast Mozilla Firefox kan op Windows-systemen met directe ingang ook Internet Explorer voor de preview-afbeelding in FirstSpirit JavaClient worden toegepast. Editors kunnen naar eigen goeddunken overschakelen tussen de beide browsers, om de weergaves van de websites in beide systemen te controleren.
•Full-text search in de FirstSpirit online-documentatie en Access-API
4.2R2 beschikt over een full-text search, waarmee ook de inhoud van de online-documentatie en de FirstSpirit Access-API doorzocht kan worden. Daarbij kunnen de zoekresultaten naar doelgroepen (beheerders, gebruikers, ontwikkelaars) en de hits voor ontwikkelaars aanvullend op onderwerpen filteren.
•Gebruik van FirstSpirit onder Mac OS X
Met 4.2R2 implementeert e-Spirit belangrijke eigenschappen en optimalisaties voor de in toekomstige versies geplande vrijgave van de toepassing van FirstSpirit onder Mac OS X. Het Look & Feel van JavaClients en het gebruik voor de server- en projectconfiguratie, werd aangepast aan het bekende Mac-menubeheer. In plaats van de tot nu toe gebruikte Windows-toetsenbordafkortingen, kunnen nu de onder Mac OS vertrouwde shortcuts met de „apple-toets“ worden toegepast. Daarnaast werd de geïntegreerde preview onder Mac OS tot 64-bit-systemen uitgebreid.
•Filteren, zoeken en beperking van getoonde gegevens
Om het werk van editors te verlichten, die een groot aantal gegevens moeten verwerken, wordt in Release 2 een beperkte en gefilterde aankondiging van gegevens ingevoerd.

Nieuw e-Spirit Release-management

Met de invoering van deze Release-versie verandert e-Spirit de tot nu toe gevolgde praktijk van het Release-management: in plaats de tót de FirstSpirit versie 4.1 gebruikelijke „build-versies“, die naast het verhelpen van storingen, ook kleinere nieuwe functies in zich hadden, wordt sinds de vrijgave van de versie 4.2, binnen de Minor-versie-lijn duidelijk onderscheid gemaakt tussen twee software-versie-types: bugfix-versies bevatten uitsluitend storingsoplossingen, Release-versies bevatten bovendien ook een serie nieuwe functionaliteiten. De reden voor de invoering van Release-versies is, dat e-Spirit daarmee ook binnen de Minor-versie-lijnen op vastgelegde tijdstippen nieuwe eigenschappen bekend kan maken, maar wel met behoud van de software-stabiliteit.

Verdere informatie over e-Spirit en FirstSpirit kan men vinden op internet via www.e-Spirit.com.

Einde persbericht

Over e-Spirit and FirstSpirit™
Als fabrikant van het high-end Content Management Systeem FirstSpirit™, is e-Spirit technologieleider in de Europese markt. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door voormalige leden van Fraunhofer ISST in samenwerking met de IT-dienstverlener Adesso. Naast licenties en FirstSpirit™ integratie, biedt e-Spirit tevens uitgebreide ondersteuning voor complexe internet- en intranetprojecten. Klanten profiteren van de consultancy- en implementatie-expertise van partnerbedrijven.

FirstSpirit™ is een high-end oplossing voor Content Management en kan worden geintegreerd met complexe systeemomgevingen en portals. Slimme klanten gebruiken het Content Management Systeem (CMS) om een brede selectie aan content te publiceren via vrijwel alle beschikbare kanalen (internet, intranet en extranet, PDF, e-mailnieuwsbrief, portals, DTP, technische documentatie). Gebruikers verwachten een hoge mate aan gebruiksvriendelijkheid, performance, integratievermogen en investeringveiligheid. Behalve de uitgebreide out-of-the-box functionaliteit, integreert e-Spirit ook innovatieve oplossingen van haar technologiepartners in de modulaire basisstructuur van FirstSpirit™.

Perscontact
Sandra Högemann/Oliver Jäger
e-Spirit AG
Barcelonaweg 14, 44269 Dortmund, Duitsland
+49 (0)231 28661-73 / -66
Presse@e-Spirit.com
www.e-Spirit.com

No comments: