Wednesday, March 17, 2010

Vakwereld :: Nieuws

Vakwereld :: Nieuws: "Mindjet voor visuele weergave Microsoft SharePoint-gegevens"

Mindjet, leverancier van samenwerkings- en individuele productiviteitstools die ideeën, informatie en mensen visueel verbinden, introduceert MindManager for SharePoint. Deze nieuwe visualisatie-oplossing stelt individuen en teams in staat taken, documenten en andere lijsten in Microsoft Office SharePoint Server 2007 interactiever weer te geven, zodat de gegevens eenvoudiger zijn te vinden, te structureren en te bewerken. Op die manier verlopen projecten en bedrijfsprocessen sneller.

Dankzij MindManager for SharePoint zijn intuïtieve, gebruiksvriendelijke weergaves te maken van uiteenlopende SharePoint-data. Via de standaard-functionaliteit van MindManager zijn gegevens uit verschillende Office SharePoint Server 2007 sites en lijsten eenvoudig te vinden, te filteren en bij te werken. De gebruiker kan zelf kiezen welke weergave het prettigste werkt en kan aangeven welke taken, documenten, issues, agenda-items, afbeeldingen en links worden getoond.

Door SharePoint Server 2007-informatie visueler weer te geven, is aanwezige kennis beter te benutten, krijgt men sneller toegang tot informatie en kan men gemakkelijker tot nieuwe inzichten komen in meerdere projecten. Bovendien krijgt de gebruiker de mogelijkheid om de relaties tussen verschillende projecten en processen te zien, verdeeld over meerdere SharePoint-sites en -lijsten.

Interactieve informatieweergave
De integratie tussen MindManager en SharePoint Server 2007 werkt in twee richtingen. Gebruikers kunnen dashboard-maps maken die taken, documenten en agenda-items voor een of meerdere sites weergeven. Daarnaast is alle beschikbare SharePoint Server 2007-content eenvoudiger te doorzoeken. De zoekresultaten worden visueel uiteengezet en de getoonde gegevens zijn binnen MindManager direct te benaderen. Hierdoor kunnen gebruikers op een dynamische manier met elkaar samenwerken via hun desktop en is via MindManager's browser informatie te bekijken en te bewerken.

Microsoft Office en Outlook integratie
MindManager for SharePoint legt informatie op een visuele manier vast en organiseert deze gegevens zodat ze ook gebruikt kunnen worden in de strategische planning, presentatie en uitwerking van een project. Gebruikers kunnen plannen exporteren naar Microsoft Project 2007, het ontwerp en de uitwerking van het project in Microsoft Office Word opmaken en hun ideeën vervolgens omzetten in Microsoft Office PowerPoint-presentaties.

"De huidige CIO's moeten meer rendement behalen op hun huidige technologie-investeringen en zakelijke activa op een betere wijze benutten", zegt Scott Raskin, CEO van Mindjet. "Het is geen eenvoudige taak, vooral omdat bedrijven steeds meer worden verdeeld. MindManager for SharePoint vormt een aanvulling op de sterke collaboration-software van Microsoft door informatie op een visuele manier weer te geven. Dit verbetert projectmanagement en teamsamenwerking, stimuleert de innovatie en levert dus betere resultaten op."

"Microsoft Office SharePoint Server 2007 is wereldwijd het meestgebruikte collaboration-platform dat het delen van informatie binnen organisaties vergemakkelijkt", zegt Owen Allen, Sr. product manager bij Microsoft. "Partners zoals Mindjet zijn in staat de out-of-the-box mogelijkheden van SharePoint Server 2007 uit te breiden en gebruikers te helpen bij het besparen van tijd, het sneller oplossen van zakelijke problemen en processen en innovatie te versnellen."

MindManager voor SharePoint is per direct beschikbaar in drie talen: Engels, Duits en Frans.

Datum: 25 februari 2010
Categorie: Algemeen
Bron: Mindjet

No comments: